Πληροφορίες

Σας καλούμε να προσπαθήσουμε όλες μαζί για την εξύψωση του πνευματικού και πολιτιστικού μας επιπέδου, να προσπαθήσουμε όλες μαζί να αντιμετωπίσουμε και να δώσουμε λύση στα προβλήματα που μας απασχολούν και να πετύχουμε μια καλύτερη ποιοτική ζωή.. Ελάτε να κάνουμε το δικό μας σπίτι.....ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ!!

Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση Γιόγκας Γέλιου

     Ο Σύλλογος Γυναικών "Το Σπίτι της Γυναίκας" και ο Αθλητικός Σύλλογος "ΠΗΓΑΣΟΣ" σας προσκαλούν στη γιόγκα γέλιου το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00μ.μ στο γήπεδο του Παιδαγωγικού.


 Τί είναι η Γιόγκα του Γέλιου (Laughter yoga);


         Είναι μια τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης. Δεν είναι απαραίτητο να είμαστε χαρούμενοι ή να λέμε ανέκδοτα, αλλά διατηρώντας οπτική επαφή με τα μέλη της ομάδας, σύντομα το προσποιητό γέλιο γίνεται πραγματικό.
          Το σώμα απελευθερώνει ένα μείγμα ορμονών (οι γνωστές ενδορφίνες) που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στο σύστημά μας. Οι συγκεκριμένες ορμόνες έχουν αντιγηραντική δράση και βελτιώνουν τη μνήμη, διατηρώντας τα εγκεφαλικά κύτταρα νέα και υγιή. Το γέλιο γεμίζει το σώμα με οξυγόνο, καθαρίζει σε βάθος τις αναπνευστικές οδούς και γυμνάζει τους πνεύμονες. Το άγχος και η αρτηριακή πίεση ελαττώνονται, η κατάθλιψη καταπολεμάται, το ανοσοποιητικό σύστημα ενδυναμώνεται.
Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο γεγονός πως τα οφέλη του γέλιου είναι πολλά και είναι τα ίδια είτε το γέλιο είναι αυθόρμητο είτε τεχνητό. Δημιουργεί ευφορία, μας κάνει να αισθανόμαστε καλά και να βελτιώνουμε τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας απέναντι στους γύρω μας.
Σε συνδυασμό με τις ελαφρές διατάσεις της Γιόγκα και την σωστή αναπνοή, το αποτέλεσμα είναι η εκγύμναση του σώματος και της ψυχής.
           Είναι η μοναδική δραστηριότητα που κάνει μασάζ των εσωτερικών οργάνων και δημιουργεί κυκλοφορία στο λεμφικό μας σύστημα, κάτι που είναι ζωτικό για ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα και για την καταπολέμηση κάθε ασθένειας. Ενεργοποιούνται το διάφραγμα και το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα.
           Η Γιόγκα του Γέλιου εφαρμόζεται με καταπληκτικά αποτελέσματα σε σχολεία, επιχειρήσεις, νοσοκομεία, γηροκομεία, φυλακές, σε μέρη όπου υπάρχουν άνθρωποι!
Ελάτε με άνετα ρούχα και ελαφριά παπούτσια, ένα στρωματάκι γυμναστικής ή μια πετσέτα για να καθίσετε κάτω για τη βαθιά μας χαλάρωση, και την καλή σας διάθεση να κάνετε ένα υπέροχο δώρο στον εαυτό σας.




Σύντομο Βιογραφικό

          Η Ηλιάνα Κυνηγοπούλου είναι Life Coach, Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας. Εργάζεται στη Θεσσαλονίκη με ατομικές και ομαδικές συνεδρίες και οργανώνει βιωματικά σεμινάρια και εργαστήρια αυτοβελτίωσης και ανάπτυξης.
          Σπούδασε οικονομικά στο Λονδίνο, έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και εξειδικεύτηκε στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (Banking). Ολοκλήρωσε κύκλους σπουδών στο Life και Executive Coaching καθώς και στην Gestalt in Organizations.
      Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια LAUGHTER YOGA (ΓΙΟΓΚΑ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ) και συντονίζει εθελοντικά ανοιχτές ομάδες Γιόγκα του Γέλιου για όλους τους πολίτες, καθώς και για ηλικιωμένους σε γηροκομεία της πόλης.
Ασχολείται ερασιτεχνικά για πολλά χρόνια με το θέατρο και συμμετέχει σε παραστάσεις με καλλιτεχνικές ομάδες της πόλης.


Τιμή Συμμετοχής : 6 ευρώ
Δηλώσεις Συμμετοχής στο τηλέφωνο:
6974336733 Λία Αχλαδά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου